Tort cu aroma de trandafir

de anca_rm in Torturi, 22 Oct 2014 | 3392 vizualizari

 

Un tort care mi-a atras atentia de cum l-am vazut postat pe Bucataras de Bunica . Apoi
l-a incercat Gabi si Miha si trebuia sa-l incerc si eu. Este demential de aromat si gustos.
Daca aveti o mana buna la ornat puteti scoate din el un tort foarte frumos si potrivit
pentru orice ocazie .

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura ulei
  • Spuma de trandafir
  • 6 albusuri
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri dulceata de trandafir
  • Frisca
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 linguri zahar
  • Extra :
  •   3 linguri zahar pentru caramelizat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu aroma de trandafir:

Blat.

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam spuma albusurile apoi adaugam zaharul si mixeaza pana cand devin o spuma tare. Adaugam galbenusurile, faina si uleiul si omogenizam cu miscari de sus in jos. . Compozitia obtinuta o turnam intr-o forma de tort cu diametru de 20 cm pe care am pregatit-o in prealabil . Nivelam si punem tava in cuptorul incins cam 20-30 minute , pana trece testul. Cand s-a copt il scoatem si il lasam la racit.

Spuma de trandafir.

Intr-o forma rotunda care are acelasi diametru cu forma in care am copt baltul (20 cm) caramelizam 3 linguri de zahar. Cand zaharul devine lichid si are culoare caramelului tapetam fundul si peretii vasului cu caramelul obtinut. Albusurile le mixam spuma foarte tare cu putina sare intr-un vas , adaugam zaharul si mixam pana la dizolvare complete .

Adaugam si dulceata de trandafiri ( se poate folosi si alte dulceata : piersici , caise, sau orice alta aroma doriti sa aiba ) Turnam compozitia de albusurile in forma tapetata cu zaharul caramelizat si dam la cuptor pentru 20-30 minute . Cand este coapta spuma oprim focul si mai lasam in cuptor cam 15 minute sa raceasca. Vom pune blatul peste spuma si cu o miscare rapida vom rasturna pe un platou totul . Batem frisca tare , eu in jumate din frisca am adaugat o lingura de dulceata de trandafiri si am obtinut o culoare rozalie , iar cealalta jumate am lasat-o alba. Ornam tortul si dam la rece pana cand se serveste.

 

TIPS-URI

1

bateti bine albusurile

2

in loc de dulceata de trandafiri se poate face cu orice alta dulceata aromata aveti , ma gandesc ca ar fi super cu dulceata de portocale

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu aroma de trandafir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

mirela0911 1

23.10.2014, 15:34

Un tort delicios!

Sylvia 1

23.10.2014, 17:06

superb tortul asta !

babi5 1

24.10.2014, 18:46

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu aroma de trandafir